Блог

ЧИ ЗМОЖУТЬ ЛУЧАНИ АКТИВНІШЕ ВПЛИВАТИ НА МІСЬКУ РАДУ

Депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов вніс до порядку денного сесії ради міста проект рішення «Про внесення змін до Статуту Луцька». Це сталося сьогодні, 12 серпня. Для Волинських Новин народний обранець повідомив, що зміни стосуватимуться того, аби територіальна громада мала дієвіший вплив на діяльність міської ради.

Зокрема, в проекті рішення йдеться, що відтепер лучани матимуть можливість взяти участь в громадських слуханнях, коли зберуть хоча б 100 підписів. Раніше для того, щоб заставити міського голову, депутатів міськради, посадових осіб органів міського самоврядування, комунальних підприємств та установ себе почути на громадських слуханнях, потрібно було зібрати щонайменше 500 підписів мешканців міста. Тож, більшість проблем вулиці чи мікрорайону на слухання не виносилися, оскільки зібрати півтисячі голосів було не так просто.

На громадських слуханнях міста матимуть можливість виступити усі бажаючі, тобто практично кожен лучанин. Пропозиції, що ухвалені за результатами громадських слухань, підлягатимуть обов`язковому розгляду органами і посадовими особами міського самоврядування.

Також у проекті рішення Андрія Осіпова передбачене право лучан на місцеві ініціативи, тобто мешканці міста через ініціативну групу теж впливатимуть на міську раду й пропонуватимуть для розгляду рішень, які ухвалили під час зборів щонайменше 30 громадян.

Чи вдасться провести через раду проект рішення Андрієві Осіпову (на фото)? З одного боку, у документі передбачено збільшення впливу лучан на міську раду і це повинні підтримати колеги депутата. Проте, з іншого боку – нещодавно Андрій Осіпов звинуватив свого колегу Євгенія Ткачука у корупції, а міського голову Миколу Романюка у сприянні в виділенні луцької землі депутату і його сину. Також, на думку Осіпова, мер Луцька з байдужістю ставиться до того, що народні обранці голосують чужими картками, популяризуючи так зване кнопкодавство. Тому провести цікавий і корисний для лучан проект Андрієві Осіпову буде непросто.